Noticies

 

Ahir es va celebrar el segon taller urbà del Procés Participatiu al barri del Pla de l'Horta

Ahir al vespre al local Social del Pla de l'Horta es va celebrar el segon Taller Urbà, segons preveu el Procés Participatiu engegat per l'Ajuntament de Sarrià de Ter. La presentació d'ahir va ser a càrrec del Primer Tinent d'alcalde, Narcís Fajula i la regidora del barri, Encarna Jiménez que van explicar com funciona el procés, qui i com s'hi pot participar i, tot seguit les entitats van presentar i defensar els seus projectes als assistents.
L'objectiu del procés participatiu és que els ciutadans escullin dues inversions municipals extraordinàries per a realitzar aquest any 2016, els diners provenen de les plusvàlues de la venda de l'empresa Torraspapel.
Els veïns podran escollir dues inversions que es puguin realitzar de forma immediata,  i a les que es podran destinar 250.000 euros, amb una actuació d'un màxim de 200.000 euros i una altra de 50.000 euros.
L'Ajuntament va rebre un total d'11 projectes de les entitats de Sarrià (4 de 200.000 euros i 7 de 50.000 euros) un projecte però ha estat retirat,  per no complir amb les bases, es tracta del projecte presentat per la UES que volia crear una escola esportiva de psicomotricitat i les bases indiquen que ha de ser una obra.
Ara és el torn de presentació de propostes de particulars, que tenen fins al pròxim 20 d'abril per presentar els seus projectes.
Aquest vespre es farà el Taller Urbà del barri de La Rasa, el 13 d'abril el de Sarrià de Baix i el 14 d'abril el del Pla dels Vinyers. El dia 21 d'abril es farà una assemblea general per decidir les propostes finals i a partir del 22 d'abril i fins al 15 de maig s'exposarà i s'informarà dels projectes escollits i finalment del 16 al 20 de maig es farà una votació telemàtica i els dies 21 i 22 de maig es podrà votar de forma presencial al centre cívic La Cooperativa i a l'edifici del Coro.