Noticies

 

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, Lourdes Gelada ha explicat a Ràdio Sarrià que conjuntament amb la regidoria de Cultura volen tirar endavant un nou projecte, "Memòria de dona, Memòria col·lectiva que vol recollir la memòria oral de les dones que han ajudat a construir la democràcia i han edificat les bases del poble i comunitat, amb tres perfils diferents: Viure i sobreviure al Segle XX amb dones compromeses en els conflictes i les lluites polítiques a Catalunya i Europa.
L’evolució d’un poble: Cent anys de canvi i construcció sarrianenca i Emigrar per tenir un futur digne: Les dones migrades als anys cinquanta i seixanta.
El projecte també preveu crear un banc d’imatges amb els testimonis d’aquestes dones que servirà per conservar-ne la veu, però també per editar vídeos divulgatius i pedagògics per explicar als més joves d’on prové la seva identitat.
L'Ajuntament de Sarrià també preveu fer una campanya de visibilització del pes de la dona a la història nacional i local. Avui, a Sarrià de Ter hi ha deu vegades més carrers dedicats a personatges masculins que a femenins (33 a 3) i el consistori sarrianenc es compromet a treballar per compensar aquesta desproporció.
D'altra banda anuncia que el dia 8 de març de 2017 vol inaugurar una escultura dedicada a les treballadores del paper (sempre s’ha parlat dels homes) en la figura de les comptadores.