Noticies

 

Albert Villarò guanya el 48è Premi Prudenci Bertrana

L’escriptor andorrà, Albert Villaró guanya el 48è Premi Prudenci Bertrana de novel•la amb “La Bíblia Andorrana”, la tercera aventura de l'inspector de Policia, Andreu Boix. Ahir al vespre el jurat li va atorgar el premi entre 74 novel•les que es van presentar al concurs literari.
El llibre parteix de l'assassinat d'un banquer andorrà, sobre el qual se sospita que ha traficat amb informació confidencial. La trama es complica i Andorra es troba amb una situació difícil que complica les reaccions amb els països veïns.
D’altra banda aquest any hi ha hagut una obra finalista, la de la gironina Alba Sabaté amb “L’Hotel Blanc de Platja”.
L’autor menorquí, Ponç Pons filòleg i catedràtic de literatura, ha estat guardonat amb el 38è Premi Miquel de Palol de poesia amb l’obra "Camp de Bard”.
L’antropòleg barceloní, Gustau Nerín ha guanyat el 36è Premi Carles Rahola d’assaig amb "Traficants d'ànimes. Els negrers espanyols a l'Àfrica.”
El 30è Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil ha sigut per Joan Antoni Martín Piñol per “Pizzaboy”.
El 21è Premi Cerverí per a lletra de cançó ha estat per a "A l'Univers li sua", de Xarim Aresté
El 15 Premi Lletra a la millor iniciativa digital de i sobre la literatura catalana se l'ha emportat la revista digital "Catorze", que dirigeix l'escriptora i periodista cultural Eva Piquer.
Els guardonats han recollit els seus premis a l’acte de lliurament que s’ha celebrat a l'Auditori de Girona i que ha estat presentada per Mercè Sibina.