Noticies

 

Carme Forcadell ha estat elegida avui nova presidenta del Parlament amb 77 vots a favor

Carme Forcadell, ha estat elegida aquest matí nova presidenta del Parlament amb 77 vots a favor, el 57 % de la Cambra, que corresponen a tots els diputats Junts pel Sí (JxS) i la CUP més la meitat -cinc- del grup CatSíQueEsPot (CSQP). A la sessió constitutiva del nou Parlament, Forcadell ha resultat elegida per 77 vots a favor, 57 en blanc i un de nul.
La nova presidenta del Parlament, Carme Forcadell en el seu dicurs després de ser elegida presidenta de la Cambra, ha destacat que avui es constitueix a Catalunya un "Parlament sobirà que vol representar un poble lliure" i ha demanat als parlamentaris que "estiguin a l'altura en el que ha qualificat de procés constituent".
D'altra banda el diputat de Junts pel Sí (JxS) Lluís Maria Corominas, ha estat escollit vicepresident primer i José María Espejo-Saavedra ((C´s) ha estat elegit vicepresident segon.
D'altra banda els 135 diputats i diputades van prendre possessió del càrrec d'aquesta onzena legislatura del Parlament, entre ells l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent que repeteix com a diputat. Torrent va manifestar en una piulada "Honor representar el poble, territori, país al #Parlament. Un orgull ser-hi ara que s'encamina cap a la independència".

Imatge del Parlament de Catalunya