Noticies

 

Girona celebra el Dia de la Música amb més de cinc-cents músics i seixanta concerts en vuit escenaris

El Viu21música arriba a Girona amb 550 músics, professionals i amateurs, que actuaran en vuit escenaris del centre de la ciutat amb un total de 60 concerts.  La d’enguany serà una de les edicions més participades de la celebració del Dia de la Música.

Els escenaris que acolliran concerts en l’edició d’aquest 2018 són el Centre Cultural La Mercè, que oferirà actuacions d’escoles de música de Girona entre les 17 i les 21.50 h; la plaça dels Mercaders, que oferirà actuacions de música tradicional i cant coral entre les 17 h i les 21.30 h; la rambla de la Llibertat, que oferirà concerts de petit format de les 17 a les 23 h; la plaça dels Jurats, que oferirà concerts de rock, metal i funk entre les 17.30 h i les 23 h i que serà l’espai de l’escenari d’Orella Activa amb el concert del grup Vistalegre a les 23 h; l’escenari EUMES, de música electrònica, ubicat al parc Central, darrera l’Estació Espai Jove, amb actuacions de les 17 a les 21.45 h; l’escenari del carrer de Jaume Pons Martí, davant del Sunset Jazz Club, amb actuacions de música jazz entre les 17 i les 23 h, i l’escenari de la plaça del Pallol, que acollirà concerts de música de bandes, jazz, blues i reggae entre les 17 i les 21.30 h.

De la seixantena d’actuacions destaca el concert de piano d’Albert Guinovart, a les 13 h, al Centre Cultural La Mercè, on repassarà obres del seu nou disc Nocturne. La celebració d’aquest concert és possible gràcies a la participació del Festival Castell de Peralada a l’edició d’enguany del Viu21música. Altres concerts destacats seran els que oferirà el grup ganxó de punk-rock Vistalegre i la Girona Banda Band.

Malgrat els noms propis de la programació, el Dia de la Música destaca per ser el dia que els músics, principalment amateurs, s’ensenyen a la seva ciutat, “un dia per prendre el pols a la música més emergent de casa nostra i descobrir els nous talents que s’obren pas”, segons el tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.