Noticies

 

Josep Brugada presenta aquest dilluns el seu nou llibre “Poemes a Metimna” a la Biblioteca Emília Xargay

Aquest dilluns Josep Brugada presenta el poemari 'Poemes a Metimna' a la Biblioteca Emília Xargay . a les set de la tarda. L’acte comptarà amb la intervenció de l’autor i la presentació anirà a càrrec de Josep Maria Sansalvador.
Brugada és autor de Conèixer Catalunya (1992); Nicolau Eimeric (1320-1399) i la polèmica inquisitorial (1998); Sarrià de Ter, el paper de la història (2006) i Tirant lo Blanc, propostes didàctiques (2007). Ha publicat articles de divulgació cultural a la Revista de Girona, a la revista El Procés, als Quaderns de la Selva, a la revista Parlem de Sarrià, als Annals de l’Institut d’Estudis Gironins i als Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos. És president del Grup Editor de la Revista Parlem de Sarrià de Ter (GERDS).
El 2016 va publicar la novel·la històrica Gervasius amb l'Editorial Gregal i ara Brugada presenta amb la mateixa editorial aquest poemari d’amor “Poemes a Metimna” que ens submergeix en la capacitat i la necessitat de trobar la pau i la serenor.

Metimna pren el nom d'aquella noia atrafegada que em trencà el cor i que va fer virar sobtadament el timó de la meva vida. És molt fàcil dir això, però deixar-se portar pels sentiments en segons quines circumstàncies i en una baixada imparable esdevé un objectiu difícil, tempestuós, que fa anar en doina tot el que tens davant, com el vent tramuntanal que s'endú tot el que troba. No només trenques un vidre com Liceni al poema carnerià, sinó que aquella «pau de la vida que amarien els déus» se'n va tota en orris, com el tràfec de Naïs en el poema, que s'esmuny.

Josep Brugada i Gutiérrez-Ravé (Girona, 1959) és professor de llengua i literatura catalanes a l’Institut Castell d’Estela d’Amer. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i màster en recerca per la Universitat de Girona, és membre de la junta de govern de l’Institut d’Estudis Gironins i ha estat regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona (1995-2002).