Noticies

 

La Xarxa Gironina per a la Reforma Horària vol créixer i arribar a les 50 empreses el 2019

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, i del promotor de la Reforma Horària, Fabián Mohedano, han presentat aquest matí la nova iniciativa del Pacte del Temps de Girona. A més, s’ han donat a conèixer els objectius de continuïtat la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària en els propers mesos.

Pel que fa a la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària, cal remarcar que des del consistori es vol fomentar aquesta iniciativa de compromís amb la millor gestió del temps i la conciliació de la vida laboral i familiar i s’ha marcat el propòsit d’arribar a les 50 empreses durant el 2019. Actualment, la Xarxa compta amb 36 empreses adherides.

Seguint en la mateixa línia, aquest matí s’ha presentat el Pacte del Temps de Girona, una iniciativa que neix amb la finalitat de la deixar palès el compromís de la ciutat en la implementació de les mesures promogudes per la Xarxa. Els seus objectius són sensibilitzar la ciutadania de Girona al voltant de la reforma horària, donar protagonisme i fer partícips els principals actors del municipi, recollir propostes de millora i acords en diferents sectors del municipi, elaborar un document final amb les propostes del Pacte i visualitzar i fer difusió del Pacte i dels acords consensuats.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s’ha mostrat satisfeta que “Girona sigui una ciutat pionera en aquest sentit”, alhora que ha volgut remarcar que “les ciutat són projectes col·lectius, de la gent i per a la gent i aquesta iniciativa és una línia imprescindible per posar la ciutadania al centre de totes les polítiques i per millorar-ne les condicions de vida”.

Girona és un dels municipis pioners en l’impuls de pactes del temps juntament amb Barcelona, Lleida, Molins de Rei, Argentona, Prats de Lluçanès, Premià de Mar i Sant Boi de Llobregat. A més, és una de les úniques quatre localitats catalans que ha creat una xarxa d’empreses i entitats al voltant d’aquest tema. Les altres tres ciutats que han constituït una entitat d’aquest tipus són Barcelona, Esplugues de Llobregat i Terrassa.

La presentació  s’emmarca en la 5a edició de la Setmana dels Horaris, que ha servit per presentar els reptes del país pel que fa a la transformació de l’organització del temps de la vida quotidiana. La Setmana va néixer l’any 2014 com a espai per plantejar alternatives a la ciutadania, el teixit productiu i les institucions públiques amb l’objectiu d’induir un canvi d’estructures i cultural en el tema horari.

La Xarxa de Ciutats i Pobles de Catalunya adherits a la reforma horària ja compta amb 150 municipis. Els serveis públics catalans projecten impulsar la reforma horària partint del principi de qualitat de servei públic i el principi de promoció de la salut, per aconseguir el respecte dels ritmes circadiaris pel que fa al temps d’activitat, d’àpat i de descans. Algunes de les mesures adoptades pels ajuntaments són augmentar les gestions administratives realitzades en línia, o dur a terme campanyes de sensibilització dels beneficis de la millor gestió del temps. 

Foto: Ajuntament de Girona