Noticies

 

Mor un nen de 13 anys a l'Hospital Josep Trueta a causa d’una meningitis

Un nen de 13 anys va morir dimarts passat per meningitis fulminant a l'Hospital Josep Trueta de Girona , segons han informat fonts de l'hospital i de la Regió Sanitària de Girona del Servei Català de la Salut (CatSalut).
El menor vivia a Lloret de Mar i va arribar a l'hospital dimarts passat en una situació "molt crítica" per una meningitis meningocòccica.
CatSalut ha aclarit que es tracta d'un cas aïllat, que va arribar al centre hospitalari en estat molt crític i que va patir una infecció “fulminant” i que s'ha realitzat el tractament preventiu a l'entorn familiar directe i a l'escola.

La meningitis és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ.
Se'n produeixen casos durant tot l'any, però de manera més freqüent durant els mesos d'hivern i primavera. Generalment són casos aïllats, però poden aparèixer també com a brot (presentació de dos o més casos relacionats), sobretot en familiars convivents i escoles.

El microorganisme es transmet de persona a persona mitjançant les secrecions faríngies i nasals. El risc de contagi augmenta si hi ha un contacte estret amb la persona malalta, però no cal desinfectar objectes ni espais com a mesura preventiva perquè el meningococ resisteix molt poc temps fora de l'organisme.