Noticies

 

La campanya “Demà pots ser tu” aquest dijous a Girona

Aquest dijous 14 de juny la campanya “Demà pots ser tu” arriba a Girona. Serà un debat a la plaça Pere Calders de Girona a les 18.30 h sota el títol ‘Està en perill la llibertat d’expressió?’. En cas de pluja, l’acte es traslladarà a l’Ateneu Eugenienc, carrer Montseny, 14, Girona.

Hi participaran el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Ríos; Jordi Pesarrodona, investigat per delicte d’odi, desobediència i resistènica a l’autoritat per plantar-se al costat d’un Guàrdia Civil amb un nas de pallasso; Antoni Soler, president de FundiPau; Laura Iglesias, del sindicat USTEC; i Gabriela Serra, mestra i activista. També es donarà veu a persones represaliades i a activistes pro drets humans.

L'acte de Girona compta amb la col·laboració de la Coordinadora d'ONG Solidàries i és una iniciativa en defensa dels drets fonamentals i civils conjunta de cinc entitats plurals i diverses: Òmnium Cultural, l’Institut de Drets Humans, l’Associació Irísia - Centre per la Defensa dels Drets Humans, NOVACT - Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i la Fundació per la Pau. L’objectiu de ‘Demà pots ser tu’ és denunciar que el govern espanyol viola sistemàticament els drets i les llibertats bàsiques en democràcia. Davant d’aquesta situació “Demà pots ser tu / Mañana puedes ser tú” és un canal de denúncia i reivindicació permanent fins que no s’aturi la repressió del govern espanyol. La persecució de la dissidència va més enllà de la situació política a Catalunya: des de l’aprovació de la llei mordassa, més de 20.000 persones han estat sancionades o investigades a l’Estat per exercir el dret a la lliure expressió.