Noticies

 

La 14a edició de l'Emergent programa sis nits d'estiu a sis municipis amb trenta-tres artistes

La catorzena edició de l’Emergent, el festival d’arts escèniques en viu programa sis nits d’estiu a sis municipis del Gironès, se celebrarà del 28 de juny al 9 de juliol a Sarrià de Ter, Quart, Cervià de Ter, Vilablareix, Fornells de la Selva i Madremanya. Cada nit actuaran al festival sis artistes de diferents disciplines. 

Es tracta d’espectacles de petit format i curta durada que fomenten el propi talent en estat pur, sense elements externs, creant un dinamisme poc habitual en els festivals, que juntament amb la qualitat de les propostes, esdevenen el distintiu diferencial i reconegut de l’Emergent.

Un festival que a més, proposa en una mateixa nit diverses disciplines artístiques. Teatre, música, màgia, dansa, poesia, humor, clown o el circ són alguns dels gèneres que es combinen a l’escena i converteixen la programació en si mateixa en un acte creatiu.

El festival continua apostant pels artistes emergents majoritàriament del país, juntament amb altres de més consolidats, amb renom que fan un esforç per actuar a l’Emergent, tal com ha explicat el director artístic del festival, Pau Marquès, a la presentació que s’ha fet aquest migdia al Coro de Sarrià de Ter i que ha comptat amb l'actuació de la finalista del projecte "Girls Young Talent", Jana Barneda que ha cantat dues cançons.

Gossos, Andrea Motis & Joan Chamorro & Josep Traver, Jorge Luengo, The Sey Sisters, Cris Juanico, Circ Los, Quico el Célio i el Noi i el Mut de Ferreries, Eduard Canimas, Planeta Impro, Pere Rafart Judit Neddermann, Mr Barti, Mazoni, Cia. Zero en Conducta, Victor Branch, Wom Quartet, Circ Pistolet, Sara Terraza & The Black Sheep, Cia Vaques, Ju , The Beatbox Collective, Duo Leti & Fer, Roger Pistola, Matthew mcDaid, Damià Olivella Leonmanso, Marc Lapuerta, Slow Olou, Guillem Ramisa, Daniel Lumbreras, Maria Villate, Los Flamingos Company i David Julià són alguns dels 33 artistes que portaran les arts en viu a la plaça del poble.

De la programació del festival, Pau Marquès ha destacat algunes actuacions “petites perles per descobrir” com ara The Beatbox Collective, Mr Barti, Jorge Luengo o Daniel Lumbreras entre d'altres.

A Sarrià de Ter l’Emergent arribarà el dijous 28 de juny al Centre Cívic La Cooperativa a les 9 del vespre , la primera nit de l’Emergent la protagonitzaran les actuacions musicals de Sara Terraza & The Black Sheep, Gossos i Leonmanso, la dansa de Marc Lapuerta, l’improvització teatral de Planeta Impro, la màgia de Pere Rafart.

El preu de l’entrada per nit és de 8 euros anticipada on-line i a l’ajuntament de cada municipi i 12 euros per persona a taquilla. També es pot adquirir un abonament per 6 dies per 40 euros o per 3 dies i per 22 euros. Pels menors de 12 anys és gratuït.