Noticies

 

Sant Julià de Ramis celebra el 40è Homenatge a la Vellesa aquest cap de setmana

Sant Julià de Ramis celebrarà l’Homenatge a la Vellesa amb diverses activitats aquest cap de setmana. Una festa que aquest any celebra el 40è aniversari d’una celebració que es va recuperar el 1981, gràcies a un grup de jovent que treballava pel poble anomenat "Sant Julià Jove". “És una gran oportunitat per reconèixer i agrair el paper fonamental que juga la gent gran en la nostra societat” ha destacat el regidor d’Educació i Cultura, Pere Pujolràs.

Els actes d’homenatge començaran el divendres 8 de juny amb una representació teatral a càrrec de la companyia "La Cuca de llum" de Girona, al Centre Cívic, a les 8 del vespre. Però el gruix de les activitats es celebraran diumenge 10 de juny i començaran a les 12 del matí, a la parròquia, amb una missa acompanyada de la coral "Cantaires de Sarrià de Ter”, que acabarà amb un petit concert.
Tot seguit, els homenatges es traslladaran al Centre Cívic, amb el dinar de germanor i el discurs de l’alcalde, Marc Puigtió, que dirigirà unes paraules als homenatjats. A més, entregarà una placa commemorativa i un ram a l’àvia i avi més gran que hagin assistit a la festa. Després del dinar, l’Associació de dones del Coro de Sarrià de Ter realitzarà una desfilada de vestits de paper, i el Duet d’Ambient tancarà la celebració amb balls de saló.

Diumenge a primera hora del matí, l'alcalde Marc Puigtió i el regidor Pere Pujolràs aniran a visitar i portar un detall a l’àvia i l’avi més grans del poble que, per raons de salut, no es poden desplaçar fins a la festa d’homenatge que es realitzarà al Centre Cívic. Tots els actes estan organitzats conjuntament entre el Casal Cultural de la Gent Gran i l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis. “Des de l’ajuntament creiem que és important reconèixer la gran tasca de la gent gran com a líders actius, que aporten i generen oportunitats en la societat; i els volem agrair la seva dedicació” ha ressaltat Pujolràs que anima a tots els veïns a acompanyar els seus avis i àvies a l'homenatge.