Noticies

 

 Sant Julià de Ramis signa tres convenis per fomentar la inserció laboral

El darrer ple municipal de Sant Julià de Ramis va donar llum verda a tres convenis que fomenten la inserció laboral en diferents àmbits "Sempre que algú ens demana ajuda o col·laboració li diguem que sí. Perquè creiem que és important que siguem una eina útil i d'ajuda pels nostres veïns" segons l'alcalde, Marc Puigtió.
El ple va aprovar el conveni de col·laboració amb MIFAS, per donar feina als seus treballadors a les dependències municipals. De moment, se'n beneficien dues persones però hi ha possibilitats d'ampliar-ho a més.
MIFAS és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat física de la demarcació de Girona.
Per altra banda, també va tirar endavant un conveni amb l'Institut Celrà: l'Espai Empresa, perquè un estudiant d'aquest centre conegui el dia a dia de l'arquitecte i l'aparellador municipal. durant un mes acompanyarà l'arquitecte i l'aparellador i coneixerà de primera mà la seva feina.
Per últim, el ple municipal de Sant Julià va aprovar el conveni de col·laboració científica entre la Diputació de Girona, l'ajuntament de Sant Julià de Ramis, l'ajuntament de Sarrià de Ter i la Universitat de Girona, per al finançament del projecte d'intervenció arqueològica en el territori de l'antiga Gerunda. Així, estudiants de la universitat gironina "faran estades per excavar els jaciments del municipi", segons l'alcalde, que també creu que convenis com aquest tenen un triple benefici: "Els estudiants tenen l'oportunitat d'aprendre i posar en pràctica els coneixements adquirits a classe. I gràcies a aquesta feina nosaltres sabem més detalls de la vida dels nostres avantpassats i, alhora, és una eina d'atracció turística i cultural, que atrau visitants" segons Puigtió.