Noticies

 

El ple municipal aprova la primera modificació pressupostària del 2018

El ple de maig l'ajuntament de Sarrià de Ter ha aprovat la primera modificació pressupostària d'aquest 2018 que es finançarà amb el romanament de tresoreria de la liquidació del pressupost 2017 i una baixa en aplicació a la despesa. En el ple d'aquest dimarts s'ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Gironès en matèria d'assessorament per a l'adequació a la nova normativa Europea de protecció de dades personals que va entrar en vigor el passat 25 de maig. Segons va explicar l'alcalde, Narcís Fajula gràcies a aquest conveni amb el Consell Comarcal es podrà contractar una persona per posar al dia la protecció de les dades personals.

El ple ordinari també va aprovar per unanimitat les bases de la convocatòria d'ajuts municipals per al casal municipal d'estiu 2018 per a infants i joves de Sarrià de Ter.
Pel que fa a la primera modificació del pressupost del 2018 és per un import d'1.651.266 d'euros i la proposta es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció dels dos grups de l'oposició Candidatura de Progrés i el PDeCAT. que inclou les obres del Pavelló municipal, la nova pista de Sarrià de Dalt, obres piscina municipal, obres passeig del Riu, obres C. Parroquial, Garantia Juvenil, projecte d'adequació de la Vil·la Romana del Pla Horta, entre d'altres i que va argumentar la regidora d'Hisenda, Encarna Jiménez.                  

El ple també va aprovar per unanimitat una moció presentada per tots els grups municipals de suport al professorat de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca. El text mostra la solidaritat amb els professors i insta a la Fiscalia a retirar les acusacions contra aquests professors i la no criminalització dels docents.
Com a punt urgent del ple s'informa que la Direcció General de Protecció Civil ha emès un informe favorable referent a l'aprovació del POUM segons va explicar el secretari, Isidre Llucià.

En l'apartat de precs i preguntes, Roger Casero, regidor de CP va interessar-se per al conveni de cessió d'ús gratuït d'un espai de treball al Centre Cívic La Cooperativa a favor de la Fundació Privada Gentis que es va aprovar en el ple anterior i que estava condicionat al fet que guanyes el concurs del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i que finalment la Fundació no ha estat adjudicatària d'aquesta licitació. 
Casero també va fer un prec de suport del ple a les AMPA del model de gestió del menjador escolar que afecta diferents AMPA del Gironès i també a la nostra escola Montserrat "amb un servei que fa molts anys que gestiona de manera excel·lent, oferint un molt bon servei".
La regidora d’Ensenyament, Lourdes Gelada respon a Casero que efectivament a la Fundació Gentis no els hi han atorgat una subvenció i el conveni queda extingit. Pel que fa a la moció de suport a les AMPA per continuar gestionant el menjador assegura que en el proper ple s’aprovarà una moció en aquest sentit.
Per la seva banda Jordi Costa, regidor del PdeCat diu en el ple que els veïns han tingut la sorpresa que Xaloc ha fraccionat el cobrament dels impostos sense haver-ho demanat i vol saber si "serà cosa només d'aquest any o serà així per sempre. Però entén que en el moment que es va fer la cessió es passava també la base de dades de l’ajuntament".
Segons l’alcalde, Narcís Fajula  de cares a l'any vinent "s'ha de fer una modificació de les ordenances fiscals i tothom podrà pagar d’una sola vegada, fraccionat en tres o en metàl·lic”.