Noticies

 

Millo recorda als alcaldes que els espais públics han de ser neutrals i diu que trenquen la convivència.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va enviar dimarts passat una carta a tots els alcaldes del país per recordar-los que han d’actuar com a “garantia de la neutralitat dels espais públics” i convidar-los a “no permetre” la seva ocupació “amb símbols que puguin acabar malmetent-la”.
Millo s’empara en l’article 103 de la Constitució, que fa referència al “principi de neutralitat de l’actuació de totes les administracions públiques”, el qual segons ell s’ha de garantir especialment pel que fa a la presència de “banderes, pancartes i símbols de caràcter partidista de diferents ideologies” als espais de titularitat municipal. “En els darrers mesos, els carrers i places dels nostres municipis, i fins i tot les façanes d’alguns edificis públics, estan sent ocupats per aquesta simbologia partidista”, lamenta Millo, en al·lusió als llaços i símbols grocs que han aparegut arreu del país per protestar contra l’existència de presos polítics i exigir-ne l’alliberament. “En els darrers dies, aquest fenomen s’ha anat estenent a altres àmbits com són les platges del litoral”, hi afegeix, arran de les plantades de creus per donar suport als presos, que dilluns a Canet va contestar un grup d’ultres tot arrencant-les de males maneres i provocant tres ferits entre els membres del CDR que les havia col·locat.

“Els Ajuntaments han de mantenir aquesta neutralitat en la gestió dels espais públics dels quals són competents i responsables”, insisteix Millo, que justifica que “són de tots els ciutadans i no només dels que expressen una determinada opció política”. El delegat adverteix els alcaldes del deure de “vetllar per la convivència”, ja que “l’incompliment d’aquesta objectivitat” ja n’ha ocasionat, en alguns casos, “una ruptura, que fins i tot ha acabat derivant, en ocasions, en enfrontaments entre els ciutadans”. 

Alguns ajuntaments l'han rebut però d'altres com el de Sarrià de Ter encara no han rebut la carta d'en Millo. 

Foto: Ràdio sarrià