Noticies

 

El 25è FEM Jazz programa una vintena de concerts i activitats

Divendres passat es va presentar a l’Oficina de Turisme de Banyoles la 25a edició del FEMJazz! organitzat pel Taller de Músics en conveni amb l’Ajuntament de Banyoles. El festival de jazz de Banyoles se celebrarà entre el dijous 24 i el diumenge 27 de maig.

El president del Taller de Música, Isidre Palmada, ha destacat que el FEMJazz! és el festival de música més antic dels que es fan actualment a Banyoles. Enguany, amb motiu dels 25 anys, se n’ha variat el format: la majoria d’actes tindran lloc a la Muralla, però també hi haurà concerts a l’Espai Eat Art, els Banys Vells i l’Auditori de l’Ateneu. “L’objectiu del festival és portar el jazz a tots els públics i àmbits de la ciutat, demostrar que pot formar part de la vida quotidiana”, segons Palmada.
La producció pròpia d’enguany està en plena en consonància amb els 25 anys del festival: un recorregut a cançons de grups de rock de la ciutat a través de la reinterpretació jazzística que en farà el conjunt Krill, format per a l’ocasió (dissabte 26, 21 h, 8 euros). “Serà una sorpresa per a tothom, no desvetllarem els grups que seran versionats”, ha apuntat Palmada.
Musicalment, el festival s’ha obert a més estils que mai, i inclou moltes de les branques del jazz i els seus derivats: free jazz, funk, jazz modern, latin jazz, fusió amb música brasilera, lindy hop, bebop... Tots els noms del cartell són talents emergents de l’escena jazzística catalana. “És un luxe poder tenir aquests joves artistes al festival abans que es consolidin definitivament”, ha subratllat Palmada, que ha afegit que “sempre intentem portar la màxima qualitat”. 

D’altra banda, es programen diverses activitats paral·leles, que completen l’oferta musical del festival, ja sigui en una vessant participativa -hi haurà una jam session totalment oberta a estils i disciplines–, formativa -taller de percussió africana i bateria de jazz-, lúdica taller de construcció d’instruments amb materials reciclats i de reflexió taula rodona sobre la discriminació de gènere en el món musical.

Per la seva banda, el regidor de cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Bosch Batlle, ha donat l’enhorabona al festival pels 25 anys i ha agraït la tasca de formació i divulgació de les músiques modernes que fa el Taller de Música. “FEMJazz! és fruit de la lluita per acostar el jazz a la població banyolina, amb una programació de proximitat i basada en un bon criteri”, ha afirmat el regidor, que ha afegit que “és un festival que s’allunya del gran format, i precisament per això pot apropar la música jazz als que no en són consumidors assidus i descobrir-los nous artistes”.

Tota la programació del festival es pot consultar al web www.femjazz.cat.