Noticies

 

 Tocs de Vi tornarà a omplir Girona de vi de l’Empordà i de tapes gastronòmiques

Del 30 de maig al 2 de juny se celebrarà la sisena edició fira Tocs de Vi que tornarà a omplir Girona de vi. S'han programat tastos en espais singulars de la ciutat, amb la incorporació, enguany, dels Banys Àrabs com a seu dels tastos. Aquest indret s’afegeix als ja habituals com els jardins dels Alemanys, la torre del General Peralta de la Muralla de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el monestir de Sant Pere de Galligants o la Casa Masó.

Els tastos de vins i les tapes que s’oferiran a la plaça de la Independència tindran lloc a partir del dia 1 de juny a les 18 h de la tarda i el preu és de 6 €, un import que inclou la copa i cinc tiquets per degustar el vi. El preu del tiquet de les tapes és de 5 € i inclou 4 degustacions. Pel que fa els tastos dels altres indrets, començaran el 30 de maig i les entrades, a un preu de 7 €, es poden adquirir al web de la DO Empordà a partir d’avui. Cada tast serà protagonitzat per un celler diferent de la DO Empordà i l’entrada permet assistir al tast de vins i obtenir una invitació de cinc tiquets i una copa per a la fira de la plaça de la Independència.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, acompanyada del president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, ha presentat a la Casa Masó aquesta nova edició de Tocs de Vi de l’Empordà. La fira se celebrarà de l’1 al 3 de juny a la plaça de la Independència i hi participaran una dotzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors de la plaça, que proposaran maridar vins empordanesos amb degustacions culinàries dels bars i restaurants de la zona.

La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, ha volgut posar èmfasi en la col·laboració públicoprivada “que fa possible tirar endavant esdeveniments de ciutat, com és el Tocs de Vi”, alhora que ha manifestat que “el fet d’ampliar espais de la fira, i estendre-la a llocs emblemàtics, reforça el coneixement dels valors monumentals de la ciutat i ajuda a generar activitat tant turística com econòmica”.

L’any passat la fira va comptar amb prop d’11.000 participants i es van servir més 53.000 degustacions entre vins i tapes, unes xifres que la converteixen en un dels principals esdeveniments enogastronòmics de les comarques gironines.

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona està organitzat per DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Foto: Ajuntament de Girona