Noticies

 

El passat 30 d’abril els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que s’havia produït una estafa a la ciutat de Girona en el marc d’una compravenda d’un telèfon mòbil d’alta gamma, valorat en 900 euros, a través d’una plataforma d’internet d’objectes de segona mà.
L’estafador va insistir en fer un ingrés al compte bancari de la víctima previ a la formalització de la compravenda. En el moment de lliurar el mòbil, la víctima va comprovar, a través de l’extracte bancari, que presumptament s’havia fet l’ingrés de la quantia acordada, 900 euros.

L’home, però, va introduir un sobre buit en un caixer automàtic amb l’import pactat sense que la víctima ho pogués verificar immediatament, de manera que li va lliurar el telèfon mòbil. Al primer dia hàbil posterior, quan els treballadors de l’entitat bancària van comptabilitzar els ingressos, es va detectar l’engany.

Els Mossos d’Esquadra van detenir l'estafador in fraganti a la Plaça del Lleó, el passat 13 de maig, a Girona, quan volia enganyar una víctima amb el mateix sistema. Es tracta d'un home de 22 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, que va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte d’estafa.El detingut, a qui li consten antecedents pels mateixos fets, va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

L’autor dels fets canviava sovint de nom de perfil per dificultar la seva identificació en la reiteració delictiva.
Els mossos recomanen que s’utilitzin plataformes d’internet segures i que abans de fer qualsevol transacció econòmica es verifiqui que no sigui un engany.