Noticies

 

El ple de l'Ajuntament de Sarrià de Ter aprova la liquidació del pressupost del 2017

El ple extraordinari de l'ajuntament de Sarrià de Ter d'aquest dimarts ha aprovat la modificació dels preus públics de l'Escola Bressol Confetti així com els preus del Casalet d'estiu i el preu dels abonaments i entrades de la piscina municipal, que s''aprova per majoria, amb el vot a favorable de l'equip govern i de Candidatura de Progrés i l'abstenció del PDeCat.
En aquesta sessió també s'ha aprovat el conveni de recollida i acollida de gossos amb el Consell Comarcal del Gironès, un servei que fins aquest passat mes d'abril el prestava l'Ajuntament de Girona.
S'aprova per unanimitat en el ple la liquidació del pressupost de l'any 2017. Un pressupost que s'ha tancat amb indicadors de solvència, amb un estalvi positiu de 803.600,46 € i un superàvit de 620.644,59 € segons va exposar el secretari del consistori sarrianenc, Isidre Llucià i també es va aprovar la proposta del projecte executiu per a la millora en l'enllumenat públic de convocatòria FEDER 2018.
Un altre punt de l'ordre del dia que es va aprovar per unanimitat,  va ser la proposta de l'equip de govern de la celebració de la primera Diada de la Policia Local, on s'atorgaran medalles d'argent, de bronze, es faran mencions i es lliuraran d'altres medalles i distincions.
Enguany segons es va aprovar en la sessió plenaria es concedeixen dues medalles d'argent Al Mèrit Policial, una a l'agent de la Policia Local Àlex Prieto, pels greus danys soferts en acte de servei i l'altre al Sergent de la Policia Local de Sarrià de Ter, Toni Carrera per les ferides sofertes en acte de servei l'any 1997.
Al Mèrit Policial, medalla de bronze, a l'agent de Processos. Lorenzo Gil pel risc sofert en la seva persona en acte de servei.
Al Mèrit Policial medalla de bronze, per a la seva dedicació a Sarrià de Ter, a l'Inspector del CME Cap de l'ABP del Gironès, Xavier Domènec i al Comissari Josep Milan comissari del CME a l'ARG i al Sergent, Josep Lluís Redal com a primer Caporal en Cap de la PL. Sarrià de Ter. 

En l'acte de la Diada de la Policia Municipal que se celebrarà el proper dilluns, també es faran entrega d'altres distincions que no requereixen l'aprovació del ple.

El ple també ha aprovat dos convenis entre l'UNI Girona i el consistori per a l'ús de les instal·lacions esportives del pavelló municipal i pel qual l'entitat esportiva es compromet a realitzar activitats per a promoció del bàsquet femení al municipi i amb el Club de Futbol Gerunda per a l'ús del camp municipal d'esports de Sarrià.

El ple va aprovar la seva per unanimitat l'adhesió a la <Carta Europea para la igualdad de mujeres y hombres en la vida social>; un document redactat pel Consejo de Municipios y Regiones de Europa.
El ple també aprova una moció conjunta de tots els grups municipals que defensa els drets de les dones víctimes d'agressions sexuals, motivada per la sentència dictada en el cas conegut com a La Manada que condemna els cinc membres acusats per abús sexual i no per violació.
I finalment el ple extraordinari va aprovar una moció de suport als CDR que denúncia la criminalització per part de l'aparell de l'estat espanyol i que ha estat presentada per tots els grups municipals.

Foto: Ràdio Sarrià