Noticies

 

Una sardana al voltant de l'Estany de Banyoles reivindicarà la llibertat dels presos polítics

El CDR i l’ANC del Pla de l’Estany, conjuntament amb el Foment de la Sardana de Banyoles, organitzen la Sardana per la llibertat. Es tracta d’una sardana al voltant de l’Estany de Banyoles que vol transmetre un crit per la llibertat, i que tindrà lloc el dissabte 30 de juny a les 8 del vespre, coincidint amb l’Aplec de la Sardana de Banyoles.

Les tres entitats s’han unit amb l’objectiu d’aconseguir unir milers de persones en un únic clam per reivindicar la llibertat. Des de l’organització, Carles Jordà ha destacat que “en ple segle XXI, i de forma totalment incomprensible, la llibertat en el seu concepte més ampli es troba fortament amenaçada. Des de fa més de mig any es priva injustament de llibertat persones de pau només pel seu pensament polític, la llibertat d’expressió està greument limitada i la llibertat de reunió també es veu vulnerada”.

Per a l’organització de la Sardana per la Llibertat, l’organització ha dividit l’Estany de Banyoles en 25 trams i les persones interessades podran inscriure’s al tram que vulguin participar a través de la pàgina web www.sardanaperlallibertat.cat, que s’ha obert expressament per a l’ocasió.

A l’acte es llegirà un manifest a favor de la llibertat, i es ballaran les sardanes Vent d'octubre (una composició única i especial creada expressament per a l’ocasió, amb música de Paco Viciana i lletra a partir d'un poema de J.N. Santaeulàlia) i Somni, d'en Manel Saderra i Puigferrer.

Paco Viciana ha destacat a la roda de premsa de presentació de la Sardana per la Llibertat que “de seguida em vaig sentir compromès a participar amb la Sardana per la Llibertat” i ha afegit que “a l’hora de composar-la, he volgut transmetre la mateixa positivitat i optimisme de la Santa Espina”. J.N. Santaeulàlia, per la seva banda, ha explicat que “la lletra de la sardana parteix del poema Vent d’octubre, que vaig escriure arrel dels fets d’octubre i de la mobilització ciutadana”.

Les sardanes es podran escoltar a través de Ràdio Banyoles, per la qual cosa es demana als assistents que portin un transistor per sintonitzar l’emissora al dial 107.3 FM. A més, s’anima a tots els assistents a vestir peces de roba de color groc, i tenyir del color de la llibertat el voltant de l’Estany.

Aconseguir que la Sardana per la Llibertat sigui un èxit és tot un repte i per això es necessiten voluntaris que siguin majors d'edat, estiguin disponibles el dissabte 30 de juny i disposats a ajudar l’organització a coordinar els sardanistes, així com assistir a la reunió prèvia que hi haurà aquella setmana. Les inscripcions es realitzen al mateix web.