Noticies

 

L’Ajuntament, Girona+neta i representants sindicals arriben a un acord sobre els GPS de seguiment de la neteja viària d’escombrada manual

L’Ajuntament de Girona, Girona+neta i representants sindicals de l’empresa han arribat a un acord aquesta tarda sobre l’ús dels GPS en el servei de seguiment de la neteja viària a la ciutat en l’escombrada manual. Les tres parts han acordat un termini de tres mesos per buscar aparells alternatius de geolocalització a les eines o maquinària del personal per al seguiment de l’escombrada manual.

“Des del primer moment el fet de portar GPS a sobre va generar malestar entre els treballadors i, per aquest motiu, hem buscat la manera que ells se sentissin còmodes però que no perdéssim l’objectiu del govern municipal de tenir registrades les dades de la neteja viària per complir amb la transparència envers la ciutadania”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Sotenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

Els representants del sindicat CCOO del comitè d’empresa de Girona+neta han avalat l’acord en una reunió que s’ha portat a terme aquesta tarda al consistori. En aquesta trobada també s’ha acordat que els mateixos treballadors i treballadores participaran en el procés de recerca d’altres tecnologies de geolocalització que substitueixin el GPS incorporat en el telèfon mòbil.