Noticies

 

Dimecres 16 a la Biblioteca Emília Xargay passi de l'audiovisual Fragments de vides

El proper dimecres 16 de maig a la bilbioteca passi de l'audiovisual Fragments de vides. El documental "Fragments de vides" editat per l’àrea de Cultura de l'Ajuntament de Sarrià de Ter va néixer amb la intenció de reflectir la trajectòria vital d'una generació de dones de Sarrià de Ter que han hagut d'adaptar-se a una societat i a un poble molt canviant al llarg de les seves pròpies històries personals.
En paraules de Míriam Pascual, realitzadora del treball, "Aquest documental dóna veu a cinc dones sarrianenques que ens donen a conèixer la transformació d'un poble d’agrícola a industrial, però sobretot ens expliquen les seves experiències en condició de gènere. Dones infravalorades i qüestionades en l'àmbit laboral, humiliades i patint una important desigualtat salarial. Totes elles son heroïnes del poble. Mencionar especialment l'Anna Verdaguer de 106 anys, dona treballadora, feminista, militant comunista, contrabandista i supervivent del camp de concentració d'Argelès-sur-Mer."

És aquest un projecte que vol ser una aproximació a uns temps que malgrat semblar-nos llunyans, sobretot a les noves generacions com poden ser els propis néts de les protagonistes, no ho són tant. Gens en un context històric. Aquest treball vol mostrar el camí recorregut en l'evolució de la situació social de la dona al llarg d'aquesta etapa, però també l'espai que encara cal recórrer per arribar a una equiparació en pla d'igualtat de sexes. Bretxa salarial, maltractaments, diferències socials, sostres de vidre laborals, paritat empresarial i política... són encara condicionants de la nostra societat que demostren l’existència de diferències entre els gèneres. Treballem per eliminar-les!