Noticies

 

El Festival Strenes tanca amb 30.400 espectadors i deixa un impacte econòmic d’1,5 milions d’euros

La sisena edició del Festival Strenes ha deixat un impacte econòmic d’1,5 milions d’euros a la ciutat de Girona segons les dades que es desprenen de l’estudi d’impacte econòmic del festival que ha encarregat l’Ajuntament de Girona recentment i que s’ha adjudicat a l’empresa Bim Consultors.

Un total de 30.400 persones han assistit a la trentena d’actuacions previstes en l’edició d’aquest any de l’Strenes, que va tenir lloc del 24 de març al 30 d’abril a la ciutat.

“Els números són clars i evidents i demostren que anem bé. L’Strenes és un festival estratègic per Girona i un pilar fonamental, juntament amb altres festivals, d’aquest element vertebrador de la cultura a Girona que és la música”, ha assenyalat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas. El regidor ha remarcat que gràcies a elements com el mapa cultural de la ciutat, presentat recentment, “s’està obrint la porta a parlar de política efectiva cultural a la ciutat i l’Strenes és un dels vehicles per aconseguir-ho”.

Una altra de les dades positives que reflecteix l’estudi d’impacte econòmic de l’Strenes és el resultat de satisfacció de l’esdeveniment: el festival té una puntuació de 9 sobre 10 en net promotor score (NPS), xifra que significa que les persones enquestades puntuen amb un 9 l’esdeveniment i un 90% recomanarien a un amic o amiga seus assistir-hi.

“Estem molt satisfets dels resultats de l’estudi, que certifiquen les percepcions positives que teníem en aquesta edició. Les dades també assenyalen que el públic és el gran prescriptor del festival”, ha explicat el director del Festival Strenes, Xavi Pascual.

Durant la presentació del balanç de l’Strenes, feta aquest matí, s’ha donat a conèixer també el grup guanyador de la primera edició de la secció Talent Gironí del festival. El representant de la Fundació Valvi, Eduard Vidal, ha lliurat el premi als gironins Carmen 113.

Foto: Ajuntament de Girona