Noticies

 

L'Ajuntament de Girona il·luminarà la seva façana de color lila amb motiu del Dia Mundial del Lupus

L’Ajuntament de Girona se sumarà aquest dijous al Dia Mundial del Lupus, amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la malaltia. Per aquest motiu, demà al vespre s’il·luminarà la façana de l’edifici consistorial de color lila en el marc d’una iniciativa conjunta amb l’Associació Catalana del Lupus (ACLEG).

El Lupus tracta és una malaltia crònica, autoimmune. Es caracteritza per una multiplicitat de símptomes, pot afectar qualsevol part del cos i pot manifestar-se de diferent manera al llarg de la vida d'un mateix pacient. La infermera del CAP de Sarrià Helena Faixeda detalla el mecanisme de la malaltia: “És un transtorn del sistema immunitari, que identifica, de forma errònia, les cèl·lules pròpies com a antígens -és a dir, com a cèl·lules estranyes-. Això provoca que les nostres defenses ataquin les nostres cèl·lules i, així, els nostres teixits deixen de fer la funció de combatre substàncies alienes al cos”.

La Declaració del Dia Mundial del Lupus es va elaborar per primera vegada l’any 2004, quan un comitè directiu internacional amb representació de les organitzacions de lupus en 13 països diferents es va reunir a Eaton (Regne Unit) per organitzar la primera commemoració del Dia Mundial del Lupus. La Declaració és una crida a l’acció perquè els governs del món incrementin el seu suport econòmic a favor de la investigació del lupus, la sensibilització i els serveis als pacients.

L’ACLEG és una associació sense ànim de lucre, formada per pacients, familiars i professionals, amb un objectiu comú: treballar en benefici dels malalts de lupus, oferint diversos serveis orientats a la millora de la seva qualitat de vida.