Noticies

 

L'exjutge Elpidio José Silva serà el convidat de les Piulades a la fresca de Sant Julià de Ramis

Sant Julià de Ramis acull aquest divendres una sessió de Piulades a la fresca, un cicle de xerrades amb sopar que organitzat des de la societat civil, que se celebra cada mes en un municipi català diferent. Un dels organitzadors de l’acte a Sant Julià, Martí Puig, explica en què consisteix: “És una iniciativa que va començar el 2012. Cada dia 11 de mes es fa una xerrada en un municipi, que s’acompanya amb un sopar. Va començar sent de caire molt popular, amb xerrades amenes, i en cada trobada es convidava la gent a fer piulades a Twitter sobre el que s’explicava, per donar-hi més ressò”. Amb el temps, s’ha aconseguit que hi vagin ponents de més rellevància i els sopars han esdevingut més concorreguts.

En la ponència intervendrà l’exjutge Elpidio José Silva, que es va donar a conèixer quan instruïa el cas Blesa i que s’ha mostrat molt crític amb la judicialització de l’independentisme. Abans del sopar i xerrada, es farà una ruta pels punts clau de l’1 d’octubre a Sant Julià, pensada i explicada per algunes de les víctimes de les càrregues policials, entre les quals el mateix Puig, que va ser una de les persones que va anar a Brussel·les el 31 de gener per explicar els fets del dia del referèndum al Parlament Europeu.

Els organitzadors han confirmat que assistiran a les Piulades a la fresca 200 persones, fet que convertirà la sessió de Sant Julià en la més multitudinàries de les que s’han fet fins ara.