Noticies

 

Els impulsors del complex La Fortalesa de Sant Julià de Ramis rehabilitaran Can Bota

L’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, valora favorablement el complex artístic i gastronòmic La Fortalesa, que es va presentar a la premsa divendres passat. En concret, Puigtió i el consistori consideren que donarà a conèixer el municipi per un fet positiu: “Aquesta presentació era molt esperada, perquè molta gent ens preguntava què es faria en a l’espai de l’antiga fortalesa. Aquest projecte ens torna a situar al món; si fa uns mesos va ser arran d’un fet negatiu -les càrregues de l’1 d’octubre-, ara ens donem a conèixer per un fet positiu”.

A més, la propietat del complex La Fortalesa assumirà la rehabilitació de la masia de can Bota, a Sant Julià de Ramis. Els impulsors del projecte s’han compromès a pagar el cost de les obres de l’edifici per transformar-lo en un punt de trobada per a tothom que passegi per la muntanya, el castell i les excavacions. Puigtió es mostra satisfet per aquesta contrapartida, i detalla el procés que se seguirà: “En teoria, s’hi començaran les obres abans que s’acabi l’any. La intenció és habilitar una planta baixa com a recepció, i una primera planta perquè hi visqui la família que guanyi el concurs per adjudicar el manteniment de la zona i la gestió l’espai de trobada”.

La masia de Can Bota es troba al costat de l’església dels Sants Metges, a la muntanya de Sant Julià, i la possibiltat de reconvertir-la en un centre d’interpretació de la muntanya ja es va plantejar el 2009, quan van començar les obres del complex La Fortalesa.

Foto: Can Bota, a la muntanya de Sant Julià de Ramis. Font: RutesPirineus