Noticies

 

Art, joies, gastronomia i patrimoni, els eixos del complex La Fortalesa de Sant Julià de Ramis

Divendres passat es va presentar a la premsa el resultat dels 8 anys d’obres de remodelació de l’antic castell fortí de Sant Julià de Ramis. El complex La Fortalesa és un projecte de gestió privada i empresarial i comptarà amb diversos espais. La directora de comunicació, Neus Vila, va exposar que el projecte parteix de la passió de l’empresa barcelonina de joieria D’Or Joiers, amb més de seixanta anys d’experiència en el sector. El D’Or Museum, doncs, és un centre museístic d’art i joieria, amb sales dedicades a Elsa Peretti, Amador Braojos, Josep Maria Subirachs i Quim Hereu. El president de D’Or Joiers, Ramon López, va explicar el propòsit del museu: “Intentarem, d’una forma didàctica, explicar el complex món de la joia. Perquè, quan enraonem de joies, tothom enraona de rubís i safirs, però hi ha una multitud de pedres precioses que s’han de dignificar, i que és interessant que tothom les conegui”.

L’arquitecte del projecte, Josep Fuses, va detallar el procés de rehabilitació de l’espai, en què s’ha respectat al màxim l’estructura original, a la qual s’han afegit les noves edificacions, tot plegat integrat amb l’entorn natural. Fuses va destacar la construcció de la cúpula de la sala d'actes, una estructura singular que ha requerit tècniques constructives molt específiques, a casa de la complexitat del sòl i de l'espai en si.

A banda del museu, el complex tindrà un hotel de 5 estrelles, Sants Metges Hotel, amb 15 habitacions i el restaurant A Tempo -fundat a Barcelona-, gestionat pel grup hoteler ABaC, sota la direcció del xef amb tres estrelles Michelin Jordi Cruz, el qual també es farà càrrec del restaurant del museu. Cruz ha explicat que el restaurant del museu servirà per “desenvolupar una cuina pensada per a tothom, de recerca i dignificació de la cuina popular”, mentre que l’hotel tindrà el segell ABaC, així com el nou A Tempo, en què destacarà la figura del cuiner-cambrer.

Fotos: Jordi Mas i Lloveras / Ràdio Sarrià