Noticies

 

El complex La Fortalesa de Sant Julià de Ramis preveu estar operatiu el proper mes de juny

El complex La Fortalesa de Sant Julià de Ramis escalfa motors de cares a obrir aquest estiu, concretament a mitjans del mes de juny. Després de vuit anys de remodelació, aquest divendres s’ha convocat una roda de premsa per mostrar el resultat del projecte, que és fruit de la gestió privada i empresarial. El complex La Fortalesa estarà format per diversos espais. El més destacat és el D’Or Museum, promogut per D’Or Joiers, que albergarà col·leccions de joieria, com la de la dissenyadora italiana, Elsa Peretti i sales dedicades al orfebre, joier i escultor, Amador Braojos o de gemmologia amb una selecció de pedres o diversitat de peces de joieria de diverses èpoques i de col·leccioniprivades, com ara una selecció del joier Octavi Sardà. També hi haurà sales dedicades a artistes com Josep Maria Subirachs i Quim Hereu que hi tindrà el seu taller, un espai dedicat a l'estrambotisme on l'artista gironí i que fusiona el "seny i la rauxa". Hereu hi ha instal·lat el seu taller i mostrarà als visitants el seu procés creatiu. També hi ha un espai d'exposicions, amb grans murals, i una part de la seva obra. A més d’espais per a exposicions temporals La Fortalesa també acollirà actes corporatius, sopars de gala, jornades.  Dins de l'Or Museum destaca la Cúpula, una sala d'actes diàfana amb una coberta feta amb materials naturals amb capacitat per a unes 400 persones. 

Els altres punts forts del complex seran l’hotel de luxe Sants Metges Hotel, de cinc estrelles i el restaurant gastronòmic d’alta cuina, A Tempo, dirigit pel cuiner amb tres estrelles Michelin, Jordi Cruz, on fusionarà la cuina tradicional amb accent gironí amb l'avantguarda. Cruz també dirigirà el restaurant del costat D'Or Museum que oferirà un menú diari que costarà uns 15 euros i que estarà obert a tothom, en horaris de museu. 

L'hotel compta amb 15 habitacions confortables i amb tots els detalls, que s'identifiquen amb noms de gemmes, or, maragda, ametista, diamant, robí, safir entre d'altres. També disposa de piscina, un espai de wellness, un garatge privat i un heliport. 

Els promotors han invertit 14 milions d'euros per adequar aquest antic castell fortí de Sant Julià de Ramis, declarat bé cultural d'interès nacional que ara s'ha convertit en un gran espai cultural, La Fortalesa de Sant Julià de Ramis que és una nova proposta que sinergia joies i cultura, gastronomia i art, hostaleria i natura.

Foto: façana del D'Or Museum. Font: Ràdio Sarrià