Noticies

 

Roger Torrent presidirà el sopar benèfic dels 40 anys de la Fundació Els Joncs

La Fundació Els Joncs de Sarrià de Ter celebra dijous 26 d’abril, al mas Marroch de Vilablareix, un sopar benèfic amb motiu del quarantè aniversari de l’escola per a discapacitats intel·lectuals Mare de Déu del Carme. El president del Parlament de Catalunya i exalcalde de Sarrià de Ter Roger Torrent presidirà l’acte, que servirà per recaptar fons destinats a la remodelació de les instal·lacions de la fundació. En concret, es preveu convertir un edifici en una llar-residència pionera a Europa, que podrà arribar a acollir entre 50 i 56 persones, a més de construir una sala polivalent destinada a activitats d’oci.

En l’acte intervindran el president de la Fundació Els Joncs, Dionís Poch, els arquitectes que s’encarregaran de la remodelació, Carlos, Borja i Lucía Ferrater, i el director de l’Escola Mare de Déu del Carme, Lluís Pórtulas. També hi seran l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, entre altres autoritats polítiques i personalitats del món empresarial. El sopar serà elaborat pels germans Roca i comptarà amb l'animació de Fel Faixedas i Carles Xuriguera. Es preveu una assistència de més de 500 comensals.

Des de l’any 1978, l’escola d’Educació Especial Mare de Déu del Carme ha atès més de 500 nois i noies, i a dia d’avui té 88 alumnes a les seves aules. El 1991 es va constituir la Fundació Els Joncs amb l’objectiu de crear un centre especial de treball pels alumnes que finalitzaven l’etapa escolar. Actualment dona feina a 20 persones amb discapacitat en activitats de neteja d’aparcaments, comunitats o naus. El 2007 es crea el Servei Ocupacional, on es realitzen activitats de caràcter educatiu, social, laboral i de lleure per afavorir a les persones que, per les seves característiques, tenen un accés difícil al mercat laboral. A dia d’avui, aquest servei atén a 42 persones.

Foto: Fundació Els Joncs