Noticies

 

Bon balanç d'un Sant Jordi feiner marcat per la situació política catalana

Un any més, la diada de Sant Jordi va omplir els carrers de roses i literatura. Com era de preveure, la situació política va marcar la venda tant de llibres com de roses. Els llibres més venuts arreu de Catalunya van ser, segons dades del Gremi de Llibreters, La força d’un destí, de Martí Gironell i Jo soc aquell que va matar Franco, de Joan-Lluís Lluís, en ficció en català, i Operació urnes, de Laia Vicens i Xavier Tedó, i Bon dia, són les vuit!, d’Antoni Bassas, en no-ficció en català. Pel que fa al castellà, els títols més exitosos han estat Las hijas del capitán, de María Dueñas i Patria, de Fernando Aramburu, en ficció, i Las almas de Brandon, de César Brandon i Piel de letra, de Laura Escanes.

Mònica Coma, de la llibreria sarrianenca Paper Viu, comenta com va afectar el fet que Sant Jordi fos en dia laborable, i enumera els llibres que més es van vendre a la seva parada: “Es va notar que era dia feiner, perquè no es van vendre tants llibres com en altres anys. En canvi, la venda de roses va anar molt bé. Els llibres que van tenir més èxit van ser Supervivents, La dona darrere la finestra, La terra maleïda i La força d’un destí. En literatura infantil i juvenil, no hi ha uns títols més destacat que altres, però va ser el tipus de llibre que es va vendre més”.

Pel que fa a les roses, Beni Sànchez, de Flors Romaní, valora positivament la diada, la primera que ha viscut aquest nova floristeria de Sarrià de Ter: “Per ser el primer any, va anar molt bé per donar-nos a conèixer al poble. Va ser gratificant. En la previsió de roses, la vam encertar bastant: vam encarregar unes 500 roses vermelles i 150 de grogues. També se’n van vendre d’altres colors, però en quantitats testimonials”.

Pel que fa a Girona, la novetat principal de la diada d’enguany ha estat el castell de focs artificials, que va substituir el que es va anul·lar per les fires de Sant Narcís de l’any passat. 

Fotos: Ràdio Sarrià