Noticies

 

El Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona inaugura avui, a les 19 h, l’exposició “Cos Social [Lliçó d’anatomia]”, de l’artista mallorquí Joan Morey. L’obra estarà exposada fins al 10 de juny de 2018 a la Sala Fidel Aguilar del Bòlit_LaRambla.

Com a activitats vinculades amb l’exposició, es realitzarà un microtaller intensiu de performance, el dissabte 9 de juny, i una visita comentada de l’artista com a clausura del 10 de juny.

El projecte “Cos Social [Lliçó d’anatomia]” està concebut com una video-performance que examina la construcció social del cos en la cultura contemporània occidental i el seu desencadenant en l’àmbit de la performance artística. Des d’una revisió dels enfocaments teòrics de la sociologia del cos, el projecte reactivarà les lliçons d’anatomia en la pintura barroca i la seva performativitat contraposant dos elements fonamentals: el cos (del performer) i l’escenari (en el qual es duu a terme l’acció).

Després de l’exposició “Fotografies com a espai públic. Col·lecció Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya”, comissariada per Marta Dahó, “Cos social [Lliçó d’anatomia]” és la segona mostra dins el nou cicle de programació estable de fotografia i vídeo a l’espai Bòlit_LaRambla.

“Cos Social [Lliçó d’anatomia]” va ser el projecte guanyador de la 3a Edició del Premi de Videocreació, una coproducció entre la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Departament de Cultura, Arts Santa Mònica i LOOP Barcelona

Aquesta peça es va exhibir a l’ACVic Centre d’Arts Contemporànies (20 octubre-18 novembre 2017), al Centre d’Art de Tarragona (del 19 de gener fins al 16 de març de 2018) i actualment es podrà veure del 20 d’abril al 10 de juny al Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona. Posteriorment, l’exposició anirà itinerant pels altres centres que formen part de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya: Centre d’Art la Panera de Lleida, Centre d’Art Santa Tecla de l’Hospitalet de Llobregat, Fabra i Coats-Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Lo Pati, Centre d’Art Terres de l’Ebre, Amposta.