Noticies

 

 L'Ajuntament de Sarrià de Ter genera un estalvi de més de 7.000 euros anuals en despesa elèctrica i espera augmentar-lo fins a 10.000 a finals d'any

L'Ajuntament de Sarrià de Ter aconsegueix un estalvi de 7.325 € en despesa elèctrica i espera augmentar-lo. Segons ha explicat l'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, a través d'un conveni amb els Serveis de Comptabilitat Energètica del Consell Comarcal del Gironès s'han efectuat uns treballs d’enginyeria econòmica de la despesa elèctrica anual en els diferents edificis i equipaments municipals. Aquests treballs contemplaven, per un costat, l'adequació en els barems de contractació de les potències contractades i, per l’altre, el seguiment i gestió d’aquelles despeses no correctament facturades per les companyies subministradores.

Gràcies a la variació en la contractació de la potència en edificis i equipaments, a l’any 2017 s'ha pogut obtenir un estalvi de 3.868,37 €, als que se sumaran a partir de finals d’abril 3.456,65 € més, un total  de 7.325 € d’estalvi. Abans de finalitzar l’any, el consistori espera que la xifra augmenti a 10.748 €, quan es facin efectius més canvis de contractació.

Pel que fa al control i seguiment de les despeses no correctament facturades, entre el 2017 i el que portem d’any, l’ajuntament de Sarrià ha rebut un abonament de 2.485, 61 €. L'equip de govern apunta que fa una aposta clara per a continuar treballant en aquesta mateixa línia, per un costat l’estalvi econòmic que suposa a les arques municipals i per la bona gestió dels recursos energètics. 

Foto: Ràdio Sarrià