Noticies

 

El Dr. Ramon Brugada critica que l'informe sobre el nou Trueta no s'hagi fet per trobar la millor ubicació sinó per justificar Domeny

El doctor Ramon Brugadacap del servei de Cardiologia de l'hospital Josep Trueta i del Santa Caterina, critica que l'informe del nou Trueta que ha encarregat l'Ajuntament de Girona no s'ha fet per trobar la millor ubicació per al nou hospital, sinó per justificar únicament i exclusivament Domeny. Brugada, en declaracions a Ràdio Sarrià, ha qüestionat alguns raonaments i li sap "molt greu" que l'informe "menystingui la feina que es fa al Trueta", com ara el fet que digui que el Trueta no tindrà mai el nivell assistencial encara que incorpori Sta. Caterina i que ara és el moment d'externalitzar algunes proves de baixa complexitat. El cap de Cardiologia destaca que el Trueta és després de Bellvitge el segon hospital de Catalunya amb més població de referència. Per tant, no entén que el document de la consultora digui que "amb un Trueta més petit ja faríem". Brugada considera que l'informe "tergiversa les dades i la informació" i el considera "deshonest".

Brugada defensa ubicar el Trueta al costat del Santa Caterina, on ja hi ha l'Escola de Salut i Esport (EUSES) i hi també hi posaria les facultats de medicina i d'infermeria, per crear un gran parc hospitalari. El cap de cardiologia considera que al costat del Santa Caterina es faria una millor docència, que no es perdrien llocs de treball i que es podrien fer "més proves i amb tots els especialistes junts" per atendre millor als pacients.

Brugada recorda que farà un any ells es va presentar un document signat per trenta-quatre caps de secció i servei en què, tot i que no demanaven específicament cap ubicació, reivindicaven la necessitat de crear un gran parc hospitalari. L'informe de l'Ajuntament de Girona ha estat encarregat a l'empresa Antares Consulting per argumentar davant el departament de Salut que el nou Trueta pugui anar a Domeny i no només l'hospital sinó també altres equipaments que hi puguin estar relacionades com el Campus de la Salut. 

D'altra banda l'Ajuntament de Sarrià de Ter sempre ha defensat i segueix defensant que la nova Facultat de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona s'ha de construir a Sarrià de Ter, segons un acord amb la Universitat. La reserva de terrenys pel Campus de la Salut és a la zona del Mas Boscosa.