Noticies

 

L'Ajuntament de Sarrià de Ter ha celebrat aquest dimarts un ple ordinari

Aquest dimarts es va celebrar la sessió de ple ordinari de l’Ajuntament de Sarrià de Ter. En l’ordre del dia hi havia tres punts principals. El primer punt va ser l’aprovació per deu vots a favor la cessió d’ús gratuït d’un espai del Centre Cívic de la Cooperativa per a la Fundació privada Gentis. El conveni té una durada màxima prevista de tres anys, que coincideixen amb el període en què es podria posar en marxa el Programa Noves Oportunitats Joves 2018-2020, en cas que la fundació guanyés la licitació. La regidora Lourdes Gelada va detallar el programa: “Està vinculat a activitats de formació i contempla serveis d’orientació, acompanyament, inserció i mobilitat laboral, especialment pensats per a persones joves en risc d’exclusió social. És per això que des de l’Ajuntament de Sarrià de Ter considerem adient cedir a la Fundació Gentis un espai del Centre Cívic La Cooperativa, tenint en compte que als matins hi ha aules lliures”.

El segon punt va ser l’Adhesió al conveni del codi de bon govern, que es va aprovar per unanimitat. El regidor de Transparència, Josep Maria Santiago, va detallar les actuacions de l’equip de govern en matèria de transparència i dades accessibles. Es va aprovar per unanimitat.

El tercer punt principal va ser l’aprovació per unanimitat de l’adhesió a la moció de l’Associació de Municipis de la Independència per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica de l’Estat espanyol. En el seu torn de paraula, l’alcalde, Narcís Fajula, es va referir a l’operació policial contra els CDR d’aquest dimarts: “La detenció de ciutadans que pacíficament volen defensar els seus drets i llibertats, col·laborant amb els CDR, reafirma la deriva autoritària de l’Estat espanyol. Malgrat els avisos d’aparells judicials d’altres països europeus cap a la justícia espanyola, continuen empresonant ciutadans del nostre país perquè tenen idees diferents a les seves”.

Al torn de l’oposició, Roger Casero, de Candidatura de Progrés, va preguntar en quin punt es troba la construcció de l’institut a Sarrià. Gelada i Fajula van respondre que no es preveu ara per ara la construcció del centre de secundària, però l’alcalde va apuntar que s’insistirà al departament d’ensenyament sobre la necessitat de tenir institut per a Sarrià i Sant Julià. Per la seva banda, Jordi Costa, del PDECAT, va interessar-se per les obres del centre parroquial i per l’estat de l’agent de policia que va ser atropellat la setmana passada, i va preguntar sobre si es preveu la construcció de l’auditori, a més de queixar-se de l’acumulació de mobiliari als contenidors del poble. 

Foto: Ràdio Sarrià