Noticies

 

Un detingut a Girona per cultivar 1.200 plantes de marihuana amagades al garatge d’un habitatge

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 23 de març un home de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. El mateix dia els Mossos van ser alertats que hi havia un incendi en un domicili de Girona. Un cop els bombers van extingir el foc, els agents van observar que dins la casa hi havia un habitacle dedicat al cultiu de plantes de marihuana.

Al garatge de la casa hi havia una porta abatible que portava cap a tres estances on hi havia la plantació. En una primera habitació hi havia plantes d’un metre d’alçada aproximadament, en una segona estança hi havia plantes més petites i en la tercera habitació hi havia testos amb terra i llavors. En total hi havia unes 1.200 plantes de marihuana.

També van localitzar material per afavorir el cultiu de les plantes: fertilitzants, focus, ventiladors, filtres d’aire, bombes d’aigua i extractors, entre d’altres.

Els mossos van efectuar les comprovacions per saber qui era el propietari de la plantació i un cop identificat, el van detenir per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues. El detingut, que no tenia antecedents, va quedar en llibertat després de declarar i passarà a disposició judicial quan sigui requerit.