Noticies

 

Arranca aquest dijous l'onzena edició del Festival Còmic

Aquest dijous 29 de març s'inaugura una nova edició del Festival Còmic de Figueres, amb espectacles i activitats protagonitzades per les millors companyies còmiques nacionals i internacionals. La nova edició ve marcada segons Xavier Valentí, codirector del festival "per la dispersió del festival en diferents espais de la ciutat, per les reformes del teatre municipal, El Jardí". Valentí ha destacat l'actuació dels suïssos, Starbugs Comedy amb Crash Boom Bang a la sala La Cate o The Feliuettes, que faran reviure records de sèries pel·lícules i anuncis, entre altres, amb el seu Cobi, Curro, Naranjito i una nit de monòlegs amb la gala Humor de Micro, a càrrec de quatre dones artistes de la ironia i la paraula ben disparada: Yolanda Ramos, Judit Martín, Maribel Salas i Patricia Sornosa.

Pel festival també hi passaran destacades companyies com els catalans, The Chanclettes, que celebren el seu 20è aniversari amb l'espectacle #DputuCooL o el malabarista de la improvisació José Malaguilla, que tot sol i amb els suggeriments del públic construirà les històries més divertides.

Un any més, l'Espai Citroën, ubicat a la plaça Catalunya, oferirà espectacles gratuïts on es podrà gaudir de les actuacions del jove clown portuguès Godot, nou fitxatge del Cirque du Soleil a Las Vegas amb un ampli reconeixement internacional; els catalans Chapertons que, amb els seus millors aliats, els pneumàtics, representaran els millors gags dels seus 25 anys de trajectòria i el duet internacional Duo Full House, amb una llarga trajectòria en els festivals més reconeguts del món combinant circ, vodevil i teatre còmic.

La llibertat d'expressió a debat a l'antiga presó

El darrer dia del festival, dilluns 2 d'abril es reivindicarà un dels drets més qüestionats avui, la llibertat d'expressió. La proposta tindrà lloc a l'antiga presó de Figueres, reoberta especialment per a l'ocasió. La companyia Impro Barcelona oferirà l'espectacle Todos a la cárcel, en el qual recrearà escenes i situacions sense guió, sense escenografia i sense vergonya, tot a partir dels suggeriments del públic i tot seguit es farà una taula de debat on hi intervindran afectats directes com el raper Valtònyc, el MC i poeta Pablo Hasél, l'escriptora Cassandra Vera, el regidor de cultura Jordi Pesarrodona i l'escriptor i humorista Jair Domínguez. A la taula també hi haurà l'advocada penalista Alexandra Rodríguez i la periodista especialitzada en successos i tribunals Anna Punsí, que s'encarregarà de moderar el debat.