Noticies

 

La cinquena edició del Festival MOT portarà quaranta escriptors a Girona i Olot

Avui arrenca la cinquena edició del MOT, el festival de literatura de Girona i Olot, impulsat pels consistoris de totes dues ciutats. L’edició d’enguany està comissariada pel filòsof Josep Ramoneda i girarà entorn de la literatura encarnada; és a dir, l’obra que parteix de la pròpia experiència de qui escriu. A partir d’aquesta premissa, més de quaranta autors, entre catalans i internacionals, abordaran temes com la barbàrie nazi, el món soviètic i postsoviètic, les llengües reprimides o l’actual pèrdua de drets i llibertats.

Ramoneda comenta d’on sorgeix la temàtica de la cinquena edició i l’enfocament que se li dona: “A partir del suggeriment de les directores, vaig plantejar una edició que girés al voltant del compromís de l’escriptor. No es tracta només de compromís polític; hem volgut eixamplar el concepte i definir-lo com a literatura encarnada, en el sentit de literatura que es fa carn, de l’escriptor que s’encarna en allò que escriu”.

Del 15 al 17 de març tindran lloc els actes a Girona, mentre que els d’Olot es faran del 22 al 24. Més enllà d’aquestes dates, el MOT inclou espectacles teatrals i lectures dramatitzades, a més d’estendre la programació a través de MOT+, una iniciativa amb entitats culturals i socials per impulsar actes com xerrades, cinefòrums i clubs de lectura a Girona i Olot fins al mes de juliol.