Noticies

 

L'Institut Català de les Dones i la Generalitat publiquen les dades sobre el telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista

El passat mes de febrer la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de les Dones van fer públic l’informe anual sobre el telèfon 900900120, que atén casos de violència masclista. Segons les dades recollides, el 95% dels episodis de violència masclista es produeixen al si de la parella i la franja d’edat amb més dones afectades és la dels 31 als 40 anys. La forma més freqüent d’agressió és la psicològica, seguida de la física, l’econòmica i la sexual, tot i que cal tenir present que diverses formes de violència són presents en un mateix cas. A les comarques gironines, el servei va rebre 675 trucades, de les quals 308 es van efectuar des del Gironès, mentre que a Sarrià es van registrar 3 trucades.

A banda del telèfon 900900120, que és gratuït i dona servei les 24 hores 365 dies l’any, el Gironès disposa del SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona, que depèn del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. Aquest servei compta amb una educadora, una jurista i un psicòleg i ofereix assessorament sobre separacions, custòdia dels fills, maltractaments, estrangeria, baixes laborals, etc. D’altra banda, el SIAD organitza tallers i campanyes de sensibilització comunitària al voltant de qüestions de gènere. Es pot contactar amb el SIAD al telèfon 972 20 19 62 o a través del correu siad@cbs.cat.