Noticies

 

Vaga feminista i aturades aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona

Aquest dijous 8 de març és el Dia Internacional de la Dona i aquest any per tal de reivindicar les desigualtats que les situen en llocs diferents davant el patriarcat, la feina assalariada, la formació, les cures, el consum i l'exercici dels seus drets, s'ha convocat una vaga. Els sindicats que convoquen la vaga general de 24 hores són Confederació General del Treball (CGT), el Sindicat de Comissions de Base (Co.Bas) i USTEC-STEs (ensenyament) mentre que els sindicats CCOO i UGT convoquen dues hores de vaga. També es celebraran diverses manifestacions feministes, a Girona es concentrarà a les 19 h a la Pça. del Vi.

Enguany es llegirà un manifest en què es reivindica la lluita històrica de les dones, es fa una crida a la solidaritat i s'insta a continuar l'acció multitudinària contra la violència masclista, les "agressions, humiliacions, marginacions o exclusions". Les dones reclamen que es doti de recursos i mitjans el Pacte d'Estat contra les violències masclistes, que consideren "insuficient", i que es pugui aconseguir "una societat lliure de violències contra les dones i les nenes" que permeti moure's en llibertat "per tots els espais i a qualsevol hora".

També demana respecte a la diversitat sexual i al dret a decidir sobre el cos, així com la despenalització total de l'avortament, i el dret a una educació "lliure de valors heteropatriarcals".

La vaga laboral, reclama posar en valor el treball domèstic i el de tenir cura, i una resposta davant la precarietat laboral, les baixes pensions de jubilació i la regulació del treball domèstic i exigeixen "deixar de ser utilitzades com a reclam" i que es deixin de considerar processos naturals de la vida femenina com a malalties.

D'altra banda també es farà una vaga de netejadores per un conveni digne, el col.lectiu es concentraran a les 10.30 h a les portes de l'Hospital Josep Trueta i a les 11 h començarà la manifestació que anirà des del Trueta fins a l'Ajuntament de Girona.