Noticies

 

Un col·lectiu de cristians demanen al bisbe de Girona que faci un pronunciament a favor de l'alliberament dels presos polítics

Una plataforma anomenada Cristians per a la Llibertat ha entregat al bisbe de Girona 900 firmes per demanar-li que faci un pronunciament "inequívoc" a favor de l'alliberament dels "presos polítics". les signatures les han recollit entre els feligresos de quatre parròquies del Baix Empordà. 

La plataforma ha entregat les firmes al bisbe Francesc Pardo que ha assegurat que els "entén" però els ha recordat que el posicionament dels bisbes catalans demanant "una reflexió serena" sobre la situació dels empresonats ja li ha costat "moltes crítiques".

Demanar la llibertat dels presos per convicció catòlica més que no pas política. Aquesta és, en essència, la raó per la qual un grup de feligresos ha intentat convèncer al bisbe de Girona perquè faci un pronunciament públic a favor de l'alliberament d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

A la plataforma hi ha representants de quatre municipis del Baix Empordà: Palafrugell, Regencós, Pals i Mont-ras.  La plataforma espera que feligresos d'altres parròquies facin recollides de firmes semblants.

El manifest demana un pronunciament "públic, inequívoc i categòric" que "exigeixi" l'alliberament de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras. El document diu que sobre la independència de Catalunya "la posició dels catòlics pot ser plural" però creu que, en aquest cas, hi ha en joc "la llibertat o l'exercici dels drets humans". 

Foto. ACN