Noticies

 

Més tastets que mai a la 23a edició de la Fira de l'Embotit de Bescanó

El diumenge 18 de març torna una nova edició de la Fira de l’Embotit de Bescanó, amb l’objectiu de prestigiar aquest producte i el seu productor i, al mateix, donar a conèixer el món de l’embotit d’elaboració artesanal. Un centenar de parades d’alimentació s’instal·laran als voltants del Parc de l'Ajuntament per donar a conèixer i oferir la possibilitat de tastar i comprar els diferents productes d’elaboració pròpia: Carn de Perol, greixons, botifarra vermella, dolça, bolets, ratafia, foie d’ànec i de perol.
Un any més, la Fira de l’Embotit de Bescanó aposta per complementar el mercat amb l’oferta gastronòmica, lúdica i comercial. Amb demostració en directe del procés d'especejar un porc, la 22a trobada de puntaires, l'animació infantil, l'audició de sardanes, la diada castellera i la tradicional xocolatada per tothom per tancar la fira.
A més a més, durant tot el dia es podrà visitar la 12a trobada i exposició de Motos Harley-Custom, passejar amb ponis, veure la 15a concentració i exposició de tractors i màquines antigues, gaudir de la 3a trobada de Vespa-Lambretta, a més d'atraccions infantils i com a novetat d'aquest any es podrà pujar a un tren turístic que recorrerà el municipi.
A la presentació de la Fira de l’Embotit que s'ha fet a l'Ajuntament de Bescanó, l'Alcalde Pere Lluís Garcia, ha destacat com a fet rellevant de la fira “l’aposta pels productes i pels productors de qualitat i de proximitat en una fira de referència de les comarques gironines".
Garcia ha subratllat que activitats com "especejar un porc fan que la gent conegui més aquest procés i valori més les diferents peces del porc que sovint ens són desconegudes".
El president de la Comissió de la Fira de l'Embotit, Joan Cáceres, ha explicat que enguany tenim el mateix nombre de parades i tastets. Cáceres ha afegit que “la singularitat de la Fira de l’Embotit de Bescanó és la qualitat dels productes i el fet que faci 23 anys que s'organitza interrompudament".

Foto: Ajuntament de Bescanó