Noticies

 

En la tercera fase del Programa 2017-2018 d'Ajuda Alimentària la Creu Roja un projecte que està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional, la Creu Roja a Girona distribuirà 309.035,04 quilos d'aliments entre persones vulnerables dins de la tercera i última fase del Programa 2017 d'Ajuda Alimentària que, malgrat pertanyer formalment al 2017, s’executa durant el primer trimestre de 2018. Aquest Programa, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional, inclou la distribució total de 84 milions de quilos d'aliments.
La distribució dels aliments la duen a terme Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), un 50% cada entitat. Des dels centres de les dues entitats es distribuiran entre 70 organitzacions associades de repartiment, que els faran arribar a les persones més desfavorides, de manera que aquestes puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons.
En aquesta tercera fase del Programa d'Ajuda Alimentària, Creu Roja treballarà amb més de 34 entitats participants i, en total, Creu Roja repartirà aliments a més de 17400 persones. 

Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La "cistella d'aliments" inclou arròs, cigrons cuits, llet UHT, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, crema de verdures deshidratades, galetes, mongetes tendres en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols, oli d'oliva i conserva de sardina en oli vegetal. Es tracta d'aliments especialment nutritius, que contribuiran a satisfer les necessitats de persones adultes i, de manera especial, dels menors. Aquesta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d'Aliments, Creu Roja i d'experts en nutrició dels ministeris.