Noticies

 

El Ple de l'Ajuntament de Sarrià ha aprovat aquest dimarts el nou cartipàs municipal i ha nomenat Josep M. Viladomat nou regidor

El Ple Municipal d’aquest dimarts ha aprovat el nou cartipàs municipal i el nomenament de Josep Maria Viladomat com a nou regidor de Medi Ambient, Promoció i Desenvolupament Local, després de la marxa de Roger Torrent per presidir el Parlament i el nomenament de Narcís Fajula com a nou alcalde de Sarrià de Ter. S’han aprovat per unanimitat les modificacions del consorci del ter i el de les vies verdes i l’establiment del dijous 25 de juliol i el dimarts 29 d’octubre com a festes locals.

En el punt del conveni urbanístic de can Parraguera, el secretari municipal Isidre Llucià ha explicat que el conveni s’incorporarà al POUM, que ja té el vistiplau de la comissió d’urbanisme. Es tracta d’un pla d’actuació urbanística que ha de resoldre la situació de la zona can Parraguera, especialment pel que fa a la rehabilitació d’alguns edificis. La modificació del conveni s’ha aprovat amb 10 vots a favor i l’abstenció del PDCAT. En el punt següent, la regidora Desirée Arasa ha exposat les noves condicions que s’incorporen al conveni de treball del personal funcionari i laboral de l’Ajuntament de Sarrià, i que s’han aprovat també amb 10 vots a favors i l’abstenció del PDCAT.

En l’apartat de mocions, el regidor Jordi Estefanell ha detallat la moció de suport a la rumba catalana i ha anunciat que el consistori farà diverses accions de promoció d’aquest gènere musical. La proposta ha tingut el vot unànime del ple. Les dues altres mocions, una sobre la millora del sistema públic de pensions i l’altra sobre el rebuig a la línia elèctrica d’altra tensió que ha de passar per Celrà, Bordils i Cervià de Ter, també s’han aprovat per unanimitat.

Al torn de preguntes, Roger Casero, de la Candidatura de Progrés, ha demanat pel cas Hinojosa i les mesures arran de la nevada. Per la seva banda, Jordi Costa, del PDCAT, ha lamentat que no s’hagués convidat els grups de l’oposició a les reunions amb la plataforma ciutadana prou i s’ha interessat per les obres de la piscina i les pista poliesportiva.

L’alcalde ha explicat que es obres van començar la setmana passada i comprèn dues fases, executades per dues empreses diferents. Les de la piscina consisteixen en l’ampliació de la zona de platja, que ocupa part de l’actual pista poliesportiva. La setmana que ve començaran les obres de la nova pista, que estan previstes que s’acabin el 31 de maig, com les de la piscina. Pel que fa a la neu, ha anunciat el tancament de les escoles, que finalment s’han obert, amb serveis mínims, perquè la nevada no ha estat tan greu com es preveia. Els centres de la Rasa, el Coro, la Cooperativa i el Pla de l’Horta estaran oberts amb calefacció des de primera hora per acollir a qui ho necessiti. Hi haurà dos vehicles tot terreny per socórrer, si fa falta, persones que visquin en cases aïllades o de difícil accés, i grups electrògens per a dependències i edificis municipals en cas de talls en el subministrament.

Respecte al cas Hinojosa, el regidor Josep Maria Viladomat ha exposat el que han donat de si les últimes reunions amb l’empresa i la plataforma ciutadana prou, i les accions que ja s’estan duent a terme per solucionar la problemàtica de les pudors i els sorolls. Pel que fa a la primera, sembla que hi comença a haver millores, però les molèsties acústiques persisteixen. S’espera que el nou assessorament de l’empresa paperera proporcioni solucions. Independentment dels nous estudis acústics, aviat es treballarà en la insonorització dels motors d’uns aparells d’aire condicionat del complex fabril.

L’àudio íntegre del ple es pot escoltar al podcast de Ràdio Sarrià.

Fotos: Ràdio Sarrià