Noticies

 

La Blanca, una gossa de la Policia Municipal de Girona ha rebut la Medalla al Mèrit Policial

La Blanca, una gossa de la Policia Municipal de Girona ha rebut la Medalla al Mèrit Policial en reconeixement a la lluita contra el consum i tinença de drogues a la via pública.
La UNIJEPOL (Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policía Local) va condecorar el 22 de febrer, la Blanca, una gossa de la Unitat Canina de la Policia Municipal de Girona, amb la Medalla al Mèrit per a Gossos Policia, en reconeixement a la seva feina feta en la lluita contra el consum i tinença de drogues a la via pública.
La Blanca és una pastor alemany de línia de treball de 8 anys. Va entrar a la Unitat Canina de Salt el 2012 i l’any passat es va incorporar a la Policia Municipal de Girona, essent la primera gossa policia de la ciutat.

El seu guia caní, en Narcís, la va adoptar d’una protectora d’animals. Ell mateix la va criar i ensinistrar com a gossa detectora de substàncies estupefaents. Segons explica en Narcís, actualment, la Blanca és una gossa de patrullatge de proximitat, és a dir, patrulla pels carrers com una agent més de la Policia Local, però als seus inicis com a gossa policia, també realitzava registres a cotxes i inspeccions a domicilis. La Blanca ha col·laborat en la complementació d’unes 2.000 actes per tinença d’estupefaents i en la detenció de 35 persones per delictes contra la salut pública. En moltes d’aquestes s’ha detingut d’altres persones que estaven en cerca i/o tenien antecedents penals.
També destaquen diferents operatius conjunts amb els Mossos d’Esquadra i la Guardia Civil que van culminar amb la descoberta de plantacions de marihuana en diferents domicilis. Gràcies a les actes aixecades per tinença i les declaracions dels presumptes autors, s’han pogut localitzar centres de venda d’estupefaents en diferents domicilis de Girona.
La Blanca també participa en diversos programes d’educació que imparteix la Policia Municipal de Girona als centres escolars, fent així més propera la feina policial a la ciutadania. 

Foto: Ajuntament de Girona