Noticies

 

El govern central vol utilitzar el 155 per incloure el castellà com a llengua vehicular el curs que ve. El govern de Mariano Rajoy estudia incloure l'opció d'escolaritzar en castellà en la inscripció del curs que ve. Després de rebre a la Moncloa els representants de Societat Civil Catalana, l'executiu espanyol ha anunciat que estudia l'opció de la casella de castellà en la incripció pel proper curs. 

Aquesta mesura s'està estudiant jurídicament per veure si entra dins les competències en l'aplicació del 155 segons el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo que ha assegurat que la decisió que es prengui respectarà "la legalitat" i el "model educatiu" i ha afegit que "sabem que hi ha diferents opinions però la legalitat vigent diu que el castellà, com a llengua oficial, també s'hauria d'utilitzar" segons Millo.

ERC, el PDeCAT i en Comú asseguren que l'executiu espanyol "no té legimitat" per alterar des de Moncloa el model d'èxit de l'escola catalana. 

Per la seva banda la presidenta de la Federació de Mares i Pares d'alumnes de Catalunyya (FAPAC) Belén Tascon, ha lamentat que "es torni a utilitzar l'educació amb finalitats polítiques" amb l'estudi del Govern central d'incloure l'opció lingüística a la preinscripció a Catalunya. 

Els sindicats i les AMPA han advertit que defensaran el model d'immersió lingüística i no descartem movilitzacions.