Noticies

 

Aquest dijous ruixats de neu a cotes baixes

Temps insegur. Una bossa d'aire molt fred a les capes mitjanes de l'atmosfera generarà ruixats sorpresa en forma de neu a cotes inferiors a l'esperada. Una minúscula borrasca se situarà davant de Barcelona i es traslladarà cap al sud. En funció de la seva formació i de la seva ubicació final els efectes dels núvols, dels ruixats i de la nevada seran diferents.

Més sol al Pirineu i neu a prop del mar

A primera hora del dia els núvols ens concentraran al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, amb alguns ruixats febles a la Selva i al Maresme. Pot caure una mica de neu al Montnegre. En paral·lel, cel cobert i nevades a la Vall d'Aran. Cap al migdia, la massa de núvols i de precipitacions es traslladarà cap al litoral i prelitoral de Barcelona. Nevarà a 400 metres i les volves poden baixar fins als 200. Ara bé, com que són núvols convectius la neu pot baixar a cotes inferiors. Nevarà des del Corredor al Garraf i des del Montseny a les muntanyes de Prades. A la tarda afectaran el Penedès i el Camp de Tarragona, amb neu per sobre dels 200 metres. Després, els ruixats marxaran mar endins. Com més cap a ponent i més cap al Pirineu, el temps serà més assolellat.

L'ambient serà fred durant tot el dia, de cru hivern. Les temperatures mínimes cauran per sota dels -10 ºC a les valls del Pirineu on el cel durant la nit hagi estat serè. Al migdia, els núvols que se situaran fora del Pirineu provocaran que les màximes es quedin ben curtes. De fet, les més altes del país s'acostaran als 10 ºC.