Noticies

 

Retiraran les àligues franquistes del pont de l’Aigua

Les quatre àligues franquistes que hi ha encara al pont de l’Aigua, que uneix Sarrià de Ter amb el Pont Major de Girona seran retirades abans de l’estiu que ve. Els ajuntaments de Girona i Sarrià de Ter s’han posat d’acord per treure’ls i cadascun s’ocuparà dels dos escuts franquistes que hi ha al seu terme municipal. 

Els dos consistoris ja tenen el pressupost tancat, que és totalment assumible perquè no arriba ni als 900 euros totals, i només estan a l’espera de rebre l’autorització necessària de la Generalitat, ja que es tracta d’una carretera de la seva competència. “Ja és hora d’eliminar les reminiscències d’un règim totalitari”, afirma el regidor de l’UMAT de Girona, Narcís Sastre, que subratlla que els responsables de la Generalitat estan totalment d’acord amb la mesura i que l’únic que els falta és el vistiplau formal per escrit. “Les tres administracions estem compromeses que sigui al més aviat possible”, destaca Sastre, que precisa que la petició formal a la Generalitat es va fer tot just la setmana passada, un cop s’havia estudiat el baix cost de l’actuació. 

Per la seva banda, l’alcalde de Sarrià, Narcís Fajula, considera que “ja és el moment” de dur a terme l’actuació i ha assegurat que es durà a terme tan bon punt es tingui el permís. Segons Fajula  serà una actuació que requerirà només un parell o tres d’hores de feina, durant les quals caldrà tancar un dels sentits de trànsit i fer pas alternatiu de vehicles al pont. “Són plaques de molt bon arrencar”, afirma Fajula, que opina que si alguna quedés en bon estat es podria guardar com a peça de museu.


Foto: Ràdio Sarrià