Noticies

 

L’ajuntament de Sant Julià de Ramis ha aprovat el pressupost de 3.550.000€ per l'any 2018 dels quals mig milió es destinaran a inversions al municipi. A més, per segon any consecutiu, l’equip de govern ha separat els diners de Sant Julià de Ramis i Medinyà, de manera que cada poble gestiona la seva part i gasta segons el que ingressa. “Per molt que el govern espanyol hagi aturat la segregació de Medinyà, nosaltres continuarem treballant de manera separada perquè així ho van votar els ciutadans. La sentència del Tribunal Constitucional no pot trepitjar la voluntat dels nostres veïns” ha destacat l’alcalde, Marc Puigtió.

També per segon any Sant Julià ha congelat les ordenances fiscals i ha aprovat noves bonificacions en la taxa de l’escola bressol, que fins ara no n’hi havia. “És una bonificació del 10% de la quota per a les famílies nombroses, monoparentals i famílies amb dos infants escolaritzats a l’escola bressol” ha puntualitzat el regidor d’Hisenda, Carles Royan, que també ha assenyalat que han hagut de treure la bonificació directa de l’IBI a les famílies monoparentals “perquè la llei no ho permetia”. Per compensar-ho, han obert una línia de subvenció per famílies monoparentals “perquè tinguin un ajut igualment”.

Entre les inversions previstes el 2018, destaquen la primera anualitat en tres anys pel projecte de vies verdes -amb una inversió de 32.000€-; i la partida de 105.000€ per adequar els terrenys de la nova escola, que ha canviat d’ubicació “per reduir el cost del projecte”, segons Royan. Així, el nou centre es situarà al carrer Bon dia i aquest any l’ajuntament hi instal·larà els serveis bàsics com la llum i l’aigua. “D’aquesta manera deixem els terrenys a punt per quan la conselleria d’Ensenyament puigui aixecar el nou centre” ha assenyalat el regidor d’hisenda que ha recordat que la construcció de la nova escola “és molt necessària i urgent perquè les actuals instal·lacions estan saturades”.

A més a més, es destinaran 100.000 a l’adequació del nou local de l’Aula de Lectura; 120.000€ per acabar les obres del carrer Juli Garreta, i més de 150.000€ per pavimentar les voreres del veïnat del Pla de Baix, l’aparcament de Montagut i la carretera d’accés al Veïnat dels Olivars. “Som un poble amb moltes urbanitzacions i cada any intentem millorar els seus serveis per no discriminar cap veïnat, estigui a prop o lluny” ha ressaltat Royan.

D'altra banda l’equip de govern ha anunciat que la instal·lació del primer “Pipi-Can” del municipi, situat al Pla de Baix, finalitzarà el dimarts 30 de gener. Aquest era un dels seus compromisos del programa electoral i segons Royan és una obra molt esperada pels propietaris dels gossos “perquè ara tindran un espai on podran córrer i jugar amb altres animals”.  "Gràcies a les reunions veïnals per desenvolupar uns pressupostos participatius hem pogut prioritzar les millores bàsiques que els nostres veïns ens han transmès, pensant en tots els veïnats. També hem continuat potenciant, com en els darrers anys, mesures socials per ajudar a les persones més vulnerables", segons el regidor d'Hisenda.