Noticies

 

El Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines presenta una nova edició del projecte “És Farina de Girona”

L’Ajuntament de Girona ha acollit aquest matí la presentació d’una nova edició del projecte “És Farina de Girona”, en què el Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines ha exposat els resultats de la collita del 2017. L’acte ha comptat amb les intervencions de la tinenta d’alcaldia de Girona i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, i del president del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, Josep M. Font.

La regidora Glòria Plana Yanes ha volgut posar en relleu que “els valors del Gremi i els seus trets diferenciadors són un model d’èxit per al sector”, alhora que ha destacat que “amb el seu esforç contribueixen al desenvolupament econòmic del territori”. Per la seva banda, el president del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, Josep M. Font, ha resumit durant la seva intervenció les principals dades de la collita 2017 i ha exposat les novetats que han incorporat aquest any, com el fet de treballar amb diferents tipus de farina, i ha remarcat la importància de donar a conèixer a la ciutadania l’ofici de flequer.

Durant l’acte s’ha presentat un vídeo educatiu adreçat al públic jove en què s’explica tot el procés d’elaboració del pa, des que se sega el blat fins que arriba a l’obrador i a la fleca per tal de donar a conèixer la identitat del projecte, i el valor de la tradició i de la proximitat. 

Foto: Ajuntament de Girona