Noticies

 

L'Ajuntament de Sarrià de Ter instal·larà càmeres de vídeo vigilància a les entrades i sortides del terme municipal amb l’objectiu de complementar els serveis de la Policia Municipal de Sarrià, està previst que en breu entrin en funcionament el conjunt de càmeres de vídeo vigilància i controls de trànsit a diferents indrets del municipi, en total s'instal·laran sis càmeres segons ha explicat l'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula  que també ha anunciat que es posaran aparells de videovigilància al jaciment de la Vila Romana del Pla de l'Horta. 

Incrementar la seguretat dels veïns de Sarrià, és una de les prioritats del consistori sarrianenc, que ja ha increntat la plantilla de la policia, ha adquirit nous vehicles, i ha renovat l'equipament policial. Totes aquestes mesures, es veuran més reforçades amb l’adquisició d’aquestes càmeres de vídeo vigilància, que amb un cost de 21,423€ de compra i 500€ de manteniment anuals, permetran rebre i gestionar les imatges dels principals punts d’accés al municipi.


A més de tractar-se d’un equipament correctament homologat, la seva posada en funcionament també està condicionada a l’autorització de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància (CCDVC) de Catalunya, que és l'òrgan consultiu i de control de la instal·lació i ús de càmeres de videovigilància per part de les forces i cossos de seguretat a la via pública.
Aquesta Comissió té com a finalitat vetllar per a què es garanteixi el dret a la privacitat, intimitat i a la pròpia imatge dels ciutadans que poden resultar afectats per aquests dispositius de control.
És precisament per aquesta protecció a la garantia del dret a la privacitat, que es preveu senyalitzar a les principals entrades i sortides del municipi, que aquest té instal·lada aquesta vídeo vigilància.