Noticies

 

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo pressiona l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas dient que la vol com a "única interlocutora" i no acceptaran que pugui delegar la seva presència a les reunions i amenaça de posar en perill obres a la ciutat com ara les obres del Parc Central, la cessió de la part estatal de la plaça Espanya o el futur Arxiu Històric.

El delegat del govern espanyol també criticar el canvi de nom de la plaça Constitució per la 1 d'Octubre i parla de "rememorar derrotes". Millo "entendria que es posés el nom d'1 d'Octubre a un altre espai públic, perquè hi ha gent a qui li agrada rememorar derrotes". Millo ho considera un acte més de l'esperit d'intransigència i confrontació de Madrenas. 

L'alcaldessa de Girona després dels fets del referèndum i com a acte de dignitat per l'onada de violència física i moral de l'1-O, trencar amb l'Estat espanyol, no convidant als actes municipals dirigents estatals i no assistint a actes de les autoritats espanyoles ni a d'altres que organitzin tercers on participin representants de l'Estat. Segons Madrenas "no pensem retre homenatges a aquells que ens van atonyinar" . Segons l'alcaldessa "Fins que no hi hagi respecte pels drets de les persones, em negaré a asseure'm al costat del subdelegat o el delegat del govern espanyol , perquè estem parlant de dignitat".